Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegeri parlamentare noi: Cum vor vota cetățenii din stânga Nistrului

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы в парламент Молдовы 2019
Выборы в парламент Молдовы 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 20 octombrie, paralel cu alegerile locale generale, în patru circumscripții uninominale vor fi organizate alegeri parlamentare noi.

CHIȘINĂU, 14 sept – Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit organizarea secţiilor de votare pentru cetățenii cu drept de vot din circumscripția electorală uninominală nr.48 (or. Slobozia, mun. Tiraspol și Bender) pentru organizarea alegerile parlamentare noi. Astfel, pe 20 octombrie, aceștia vor fi așteptați la urne în una din cele 25 de secții de votare deschise.

Ministerul Afacerilor Interne, în baza atribuțiilor ce îi revin conform prevederilor legislației electorale, va întreprinde toate măsurile necesare privind menținerea ordinii publice în localitățile unde îşi vor avea sediul secţiile de votare constituite.

Totodată, în scopul garantării securității procesului de votare la secţiile de votare din localitățile aflate în Zona de Securitate, CEC face apel către observatorii naţionali, internaționali şi Comisia Unificată de Control în vederea monitorizării desfășurării pașnice a procesului electoral în cadrul acestor secţii de votare.

Выборы в парламент Молдовы 2019 - Sputnik Moldova
Societate
La alegerile parlamentare noi din 20 octombrie vor fi deschise 85 de secții peste hotare

Totodată, Guvernul a decis că pentru desfășurarea alegerilor parlamentare noi din 20 octombrie 2019 în circumscripția uninominală nr. 50, la vest de Republica Moldova, să fie deschise 85 de secţii de votare peste hotare.

Potrivit deciziei luată de Guvern la propunerea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, în Republica Italiană  vor fi deschise 29 de secții, în România – 12, în Republica Franceză – 7, în Republica Portugheză, Regatul Spaniei și Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord – câte 5 secții de votare.

În Regatul Norvegiei va fi organizată o secție de votare, în Republica Elenă – 2, în Republica Federală Germania – 4, în Irlanda – 3, în Republica Cehă, Letonia, Regatul Belgiei, Polonia, Regatul Suediei, Estonia, Lituania, Ungaria, Austria, Bulgaria, Confederaţia Elveţia și Regatul Ţărilor de Jos – va fi deschisă câte o secție de votare.

Pe 20 octombrie, paralel cu alegerile locale generale, în patru circumscripții uninominale vor fi organizate alegeri parlamentare noi. Cetățenii Republicii Moldova cu drept de vor din circumscripțiile 17, 33; 48 și 50 vor trebui să-și aleagă deputatul care-i va reprezenta în Parlament. Locurile au rămas vacante după ce Maia Sandu, Andrei Năstase, Viorel Melnic și Vladimir Plahotniuc au renunțat la mandatele de deputat.

Fluxul de știri
0