Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi detalii în cazul presupusei intoxicații de la Liceul ”Orizont”

© Sputnik / Varvara Gert'e / Accesați arhiva multimediaPacient la spital
Pacient la spital - Sputnik Moldova
Abonare
Situația de la Liceul „Orizont”, filiala Ciocana pare că se agravează. Agenția Națională pentru Sănătate Publică anunță despre un caz de îmbolnăvire în grup.

CHIȘINĂU, 13 sept – Sputnik. Cele 128 de persoane, printre care elevi și angajați ai Liceului Teoretic „Orizont”, filiala Ciocana, au fost izolate după ce au fost suspectate cu semne clinice de boală diareică acută, inclusiv o parte cu semne clinice catarale.

Капельница / Picurătoare - Sputnik Moldova
Societate
Intoxicație în masă sau îmbolnăvire virală la un liceu din Capitală: Ce spune Procuratura

Potrivit ANSP, simptomele clinice au fost slăbiciune generală, cefalee, faringită, dureri abdominale, grețuri, vomă, scaun lichid, dureri musculare și articulare. Toate cele 128 de persoane nu au acces în instituția de învățământ. O parte din ele sunt internate la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, altele primesc tratament medicamentos ambulatoriu sub supravegherea medicului de familie. Cercetarea epidemiologică și măsurile antiepidemice în focar continuă. ANSP recomandă populației, în cazul apariției semnelor clinice de boală diareică acută, mai ales la copii, să se adreseze medicului de familie sau să solicite asistență medicală urgentă.

Fluxul de știri
0