Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Autoritățile au precizat când vor fi inaugurate scările din parcul ”Valea Morilor”

© Sputnik / Evghenii PanasencoValea Morilor
Valea Morilor - Sputnik Moldova
Abonare
Scările din parcul ”Valea Morilor” vor fi inaugurate în data de 17 septembrie.

CHIȘINĂU, 13 sept - Sputnik. În data de 17 septembrie va avea loc inaugurarea scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor" după reconstrucție. Acest lucru a fost posibil cu susținerea financiară a municipiului București. 

Как люди спасаются от жары в Кишиневе парк - Sputnik Moldova
Societate
Impresionant: Salvare de la înec la lacul Valea Morilor – Video

Reprezentanții consiliului local al Sectorului 1 din municipiul Bucureşti, România au oferit un umprumut nerambursabil în valoare de 18 milioane 970 de mii lei (aproximativ 920 de mii euro). La fel, Consiliul Municipal Chișinău a alocat 3,5 milioane de lei suplimentar, pentru o serie de lucrări aferente construcției.

Reconstrucția scărilor a început în luna mai 2018. Atunci muncitorii au început să reabiliteze fundația și pereții de sprijin a celor 232 de trepte, să amenajeze patru căi secundare de acces spre scară și să monteze iluminatul pe bază de Led de-a lungul construcției.

Aceste lucrări de reconstrucție ar fi trebuit să fie finalizate în data de 31 iulie 2019, însă lucrările au fost tărăgănate până în prezent. Potrivit Primăriei Capitalei, scuarul dedicat eroilor MAI căzuți la datorie fost renovat de municipalitate. Costul proiectului este de 5 milioane de lei, surse prevăzute în bugetul local pentru anul 2019.   

Fluxul de știri
0