Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au prejudiciat statul cu milioane de lei: Iată ce a făcut un agent economic - Detalii

CC0 / Pixabay / stux / Joc de noroc
Joc de noroc - Sputnik Moldova
Abonare
Un agent economic care activa în domeniul jocurilor de noroc a prejudiciat statul cu 12 milioane de lei.

CHIȘINĂU, 13 sept - Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță expedierea în instanța de judecată a unei cauze penale privind evaziunea fiscală, comisă de către o persoană juridică specializată în domeniul jocurilor de noroc.

Prejudiciu se ridică la 12 milioane de lei

Казино - Sputnik Moldova
Fenomen nociv sau business: Jocurile de noroc în Moldova, controlate de 2 companii străine

Potrivit rechizitoriului, persoanele responsabile de administrarea și evidența contabilă a agentului economic implicat în acest caz au diminuat impozitul pe venit reținut din sursa de plată în proporții deosebit de mari, pe parcursul unui an. Acest fapt a cauzat un prejudiciu de circa 12 milioane lei pentru bugetul public național.

Menționăm că, potrivit legii, această etapă a procesului penal reprezintă finalizarea urmăririi penale și transmiterea rechizitoriului spre judecare, în instanță, situație, care nu poate în niciun fel să înfigă principul prezumției de nevinovăție.

Fluxul de știri
0