Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Exclusiv: Motivul pentru care mama din Rezina și-a îndemnat fiul să se sinucidă

© Sputnik / OsmatescoDaniel Mazepa
Daniel Mazepa - Sputnik Moldova
Abonare
Daniel Mazepa, șeful Secției Poliție Comunitară din cadrul Inspectoratului General de Poliție, a dezvăluit, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, ce a determinat-o pe femeia din raionul Rezina să-l îndemne pe fiu să se sinucidă.
Exclusiv. Motivul pentru care mama din Rezina și-a îndemnat fiul să se sinucidă

”Am vrut doar să le arat rudelor cât de mult sufăr”, asta le-ar fi explicat polițiștilor femeia din raionul Rezina care i-a pus fiului său, de doar patru ani, ștreangul la gât.

”Femeia ne-a spus că nu a realizat ce face. A încercat doar să-și sperie rudele, să le arate că suferă. A afirmat că, în realitate, nu și-a dorit moartea fiului său”, a povestit Daniel Mazepa.

Potrivit lui Daniel Mazepa, copilul nu a fost afectat psihologic de comportamentul neadecvat al mamei.

”Grupa operativă a constat că băiatul nu era agitat sau în stare de șoc. De asemenea, psihologul a lucrat cu acest copil. Potrivit primelor concluzii, copilul nu a conștientizat pericolul, a considerat că este vorba de un joc”, a precizat Daniel Mazepa.

În prezent, băiatul se află în grija unei rude. Între timp, specialiștii evaluează starea de sănătate mintală a femeii.

”O comisie multidisciplinară evaluează starea psihologică a mamei. De asemenea, specialiștii urmează să stabilească dacă tatăl are posibilitatea să îngrijească de copil. Pe 20 septembrie membrii acestei comisii se vor întruni și vor decide soarta copilului. Până atunci, copilul va sta la rude”, a relatat Daniel Mazepa.

Daniel Mazepa a precizat că familia nu se afla la evidența asistentului social din localitate. Pe numele femeii a fost intentat un dosar penal.

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0