Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nimic nu-i sperie pe șoferii moldoveni: Anunț îngrijorător făcut de Poliție

© Sputnik / Miroslav RotariȘofer la volan
Șofer la volan - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Șoferii moldoveni continuă să urce în stare de ebrietate la volan, chiar dacă știu că vor rămâne fără permisul de conducere.

CHIȘINĂU, 12 sept - Sputnik. În sezonul estival, peste 1400 de șoferi au fost depistați de angajații Inspectoratului Național de Patrulare în timp ce conduceau în stare de ebrietate.

Viorel Miron - Sputnik Moldova
Schimbare importantă: Iată ce vor face șoferii care vor provoca accidente minore

Deși oamenii legii supraveghează zilnic traficul rutier, unii șoferi continuă să fie iresponsabili și să urce la volan în stare de ebrietate.

Astfel, în perioada iunie-august, Inspectoratul Național de Patrulare  a înregistrat 47 de accidente rutiere produse din cauza șoferilor băuți, în care 8 persoane au decedat și 55 s-au ales cu traume.

În cele trei luni de vară au fost documentați peste 1400 de conducători auto care conduceau în stare de ebrietate. O mie de șoferi erau în stare avansată de ebrietate și s-au ales cu dosare penale. Datele statistice privind vârsta șoferilor băuți arată că la volan au urcat preponderent conducători auto cu vârstele cuprinse între 31-64 ani.

Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă toți conducătorii auto: 

  •  să nu uite că alcoolul afectează reacțiile, încetinește reflexele, diminuează coordonarea motorică și, în general, face să subestimeze pericolele atunci când conduc;
  • șoferii să fie conștienți că vor rămâne fără permisul de conducere și nu îl vor putea recupera într-o perioadă scurtă de timp. 
Fluxul de știri
0