Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Când se vor așeza la masa de tratative Chișinăul și Tiraspolul

© Sputnik / Irina LeahovaMonumentul lui Suvorov în piața centrală din Tiraspol
Monumentul lui Suvorov în piața centrală din Tiraspol - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru participanții la soluționarea conflictului transnistrean s-au acumulat multe probleme esențiale.

TIRASPOL, 12 sept – Sputnik, Irina Leahova. Întrevederea reprezentanților Chișinăului și Tiraspolului privind problemele politice, Vasile Șova și Vitali Ignatiev, va avea loc astăzi, 12 septembrie, la sediul misiunii OSCE din Tiraspol, comunică pe site-ul său oficial organul responsabil de politica externă din Transnistria.

Vasile Șova  - Sputnik Moldova
Vasile Șova: Moldova și Rusia pot depăși perioada de stagnare care a durat trei ani

„În cadrul discuției, partea transnistreană intenționează să examineze un amplu complex de probleme actuale ce țin de dialogul dintre Tiraspol și Chișinău, cu un accent aparte pe necesitatea soluționării cât mai urgente a problemelor din sfera bancară”, se menționează în comunicat.

Anterior, Sputnik a scris că liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, la conferința din august la care au fost făcute totalurile intermediare ale anului, a anunțat data probabilă a întâlnirii cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Se presupune că dialogul va avea loc în septembrie.

În aceeași zi Dodon a anunțat data probabilă a ședinței în formatul „5+2” în cadrul căreia Chișinăul și Tiraspolul participă ca părți în conflict; Rusia, Ucraina și OSCE - ca intermediari; Uniunea Europeană și SUA – ca observatori. Consfătuirea participanților la procesul de negocieri privind diferendul transnistrean în formatul „5+2” este preconizată pentru 8 – 10 octombrie.

Fluxul de știri
0