Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Întrevederea Lavrov - Popescu: Primele declarații ale miniștrilor - Video

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaВстреча глав МИД РФ и Молдовы С. Лаврова и Н. Попеску
Встреча глав МИД РФ и Молдовы С. Лаврова и Н. Попеску - Sputnik Moldova
Abonare
Miniștrii de Externe ai Federației Ruse și Republicii Moldova și-au manifestat disponibilitatea pentru normalizarea relațiilor bilaterale.

CHIȘINĂU, 11 sept – Sputnik. Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a subliniat interesul Moldovei pentru normalizarea relațiilor cu Federația Rusă. Declarația a fost făcut la începutul întrevederii cu omologul său moldovean Nicu Popescu, care se află într-o vizită de lucru la Moscova.

”Suntem bucuroși să vă salutăm la Moscova. Apreciem posibilitatea de a continua dialogul nostru care vizează un spectru larg al relațiilor bilaterale, în probleme de politică externă și, bineînțeles, în privința soluționării chestiunii transnistrene. Am remarcat că în discursul dumneavoastră, al premierului, a fost subliniat interesul pentru normalizarea relațiilor, în vederea soluționării problemelor acumulate" a declarat Lavrov.

Potrivit lui Lavrov, ”Întâlnirea de astăzi, concomitent cu alte contacte care au avut loc pe alte direcții, la alte niveluri, oferă o bună posibilitate de a vedea care sunt sarcinile noastre prioritare.

La rândul său, Popescu a menționat că este bucuros să se afle la Moscova ”pentru că aceasta este o șansă ca Moldova să intre într-o etapă de normalizare a relațiilor noastre”.

”De trei luni, Moldova are un nou Guvern. Este în interesul cetățenilor țărilor noastre să fie normalizate relațiile, să intrăm în etapa de soluționare a problemelor economice, sociale și umanitare, fără îndoială vom discuta chestiunea transnistreană. Problemele s-au acumulat, însă avem dorință și voință politică pentru a le soluționa,”, a subliniat Popescu.

Șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, efectuează pe 11 septembrie o vizită de lucru în Federația Rusă. Lavrov și Popescu au făcut un schimb de opinii cu privire la colaborarea în domeniile energeticii, investițiilor și agriculturii. Este prima vizită la Moscova a noului ministru moldovean de Externe după formarea noului Guvern al acestei țări în iunie anul curent. Până acum, Popescu a fost deja la Bruxelles, București și Kiev.

În capitala Rusiei, Popescu are planificate întâlniri cu omologul său rus Serghei Lavrov şi cu alţi oficiali ruşi din Duma de Stat şi Consiliul Federaţiei, cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti şi societăţii civile. Urmăriți în direct declarațiile făcute de miniștrii de Externe ai Rusiei și Moldovei după întrevederea de la Moscova.

Fluxul de știri
0