Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A murit un fost vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova

© SputnikMaria Postoico
Maria Postoico - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova și deputat PCRM Maria Postoico a trecut la cele veșnice. Anunțul a fost făcut de deputatul PCRM Inna Șupac.

CHIȘINĂU, 11 sept - Sputnik. Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova Maria Postoico a trecut la cele veșnice. Anunțul  a fost făcut de deputatul PCRM Inna Șupac, pe pagina sa de Facebook.

”Am putea să enumerăm mult timp funcțiile pe care le-a deținut. Însă nu acest lucru este cu adevărat important. Cel mai importante sunt principiile de care s-a ghidat pe parcursul vieții. Cinstea. Cumsecădenia. Spiritul de dreptate”, a scris Șupac pe pagina sa.

Maria Postoico s-a născut la data de 4 aprilie 1950, satul Horodiște, raionul Dondușeni. A fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, în Legislatura 2005-2009 pe listele Partidului Comuniștilor.

Din data de 24 ianuarie 2000 este reprezentant al Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Vorbește limba franceză. În calitate de deputat, a deținut funcția de vicepreședinte al Comisiei juridice, pentru numiri și imunități (1998-2000), președinte al Comisiei pentru securitatea statului și asigurarea ordinii publice (2000-2001), președinte al Comisiei juridice, pentru numiri și imunități (2001-2005).

În data de 31 martie 2005 a fost aleasă în funcția de vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova. Din mai 2009 a fost aleasă în funcția de lider al fracțiunii PCRM în Parlament-ul Republicii Moldova. Era căsătorită și avea o fiică.

Fluxul de știri
0