Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reforma Justiției: Alți stăpâni, aceleași practici – Iată ce spune expertul Ștefan Gligor

© Sputnik / Rodion ProcaȘtefan Gligor
Ștefan Gligor - Sputnik Moldova
Abonare
Activistul civic și expertul în politici publice Ștefan Gligor consideră că în societatea moldovenească există mari temeri în ceea ce privește modul în care va fi realizată reforma justiției și dacă nu cumva această reformă va la duce la crearea unei alte dependențe politice a justiției.
Reforma Justiției: alți stăpâni, aceleași practici – Iată ce spune expertul Ștefan Gligor

Ștefan Gligor este de părere că sunt puține premise ca majoritatea parlamentară și Guvernul să efectueze schimbări radicale în sistemul judecătoresc.

„Eu îmi fac griji să nu se întâmple ca până la urmă această reformă  să se încheie cu crearea unei alte dependențe politice a justiției. Majoritățile parlamentare vin și pleacă, contează să construim instituții care funcționează indiferent de conjuncturile politice. Justiția trebuie să stea în calea politicului, când politicul nu mai știe de măsură și lege așa cum s-a întâmplat până acum. Până astăzi, justiția a eșuat. Sper ca majoritatea parlamentară să facă ceva schimbări, deși premise sunt puține”, a declarat Ștefan Gligor.

Reforma Justiției este unul dintre obiectivele majorității parlamentare și a Guvernului Sandu. Conceptul de reformă este axat în mod special pe reformarea Curții Supreme de Justiție, a Consiliului Superior al Magistraturii, a Procuraturii Anticorupție, dar și pe schimbarea modalității de alegere a procurorului general.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0