Ștefan Gligor este de părere că sunt puține premise ca majoritatea parlamentară și Guvernul să efectueze schimbări radicale în sistemul judecătoresc.
„Eu îmi fac griji să nu se întâmple ca până la urmă această reformă să se încheie cu crearea unei alte dependențe politice a justiției. Majoritățile parlamentare vin și pleacă, contează să construim instituții care funcționează indiferent de conjuncturile politice. Justiția trebuie să stea în calea politicului, când politicul nu mai știe de măsură și lege așa cum s-a întâmplat până acum. Până astăzi, justiția a eșuat. Sper ca majoritatea parlamentară să facă ceva schimbări, deși premise sunt puține”, a declarat Ștefan Gligor.
Reforma Justiției este unul dintre obiectivele majorității parlamentare și a Guvernului Sandu. Conceptul de reformă este axat în mod special pe reformarea Curții Supreme de Justiție, a Consiliului Superior al Magistraturii, a Procuraturii Anticorupție, dar și pe schimbarea modalității de alegere a procurorului general.