Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bilanț șocant: Valul de căldură extremă din Franţa a ucis 1.500 de oameni

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaParis, arșiță
Paris, arșiță - Sputnik Moldova
Abonare
În total, căldura excesivă a afectat negativ sănătatea a aproape 20 de milioane de oameni din Franţa, potrivit ministrului francez al Sănătăţii.

CHIȘINĂU, 9 sept - Sputnik. Franța a anunțat numărul de decese cauzate de valul de căldură extremă care a lovit Europa în această vară, ministrul Sănătății raportând că vremea anormală a provocat 1.500 de decese în țară.

Temperaturi record în Franța - Sputnik Moldova
Temperatură istorică: Recordul absolut de căldură în Franța

Au fost „18 zile de căldură extremă” în Franța în acest an și nu toată lumea a reușit să supravieţuiască, a spus Agnes Buzyn într-un interviu radio.

Valorile termice au depășit 40 de grade Celsius (104 Fahrenheit) în iunie și iulie, fiind înregistrate recorduri de temperatură în peste 50 de orașe din țară. În comuna sudică Gallargues-le-Montueux, termometrele au atins un record național de 46 de grade Celsius (114,8 Fahrenheit).

„Am înregistrat încă 1.500 de decese… în acele luni”, a spus ministrul, adăugând că doar aproximativ jumătate dintre victime erau persoane în vârstă, de peste 75 de ani, restul fiind cetățeni mai tineri.

În total, căldura a afectat negativ sănătatea a aproape 20 de milioane de oameni în Franţa, potrivit ministrului francez al Sănătăţii.

Fluxul de știri
0