Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova a depășit jumătate din țările lumii privind nivelul de securitate a turiștilor

CC0 / Pixabay / JESHOOTScom / Aeroport
Aeroport - Sputnik Moldova
Abonare
Moldova se află la mijlocul clasamentul internațional al țărilor mai mult sau mai puțin periculoase pentru turiști, lăsând în urma sa Ghana, Salvador, Nigeria, Yemen, Venezuela sau Honduras.

CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. La începutul lunii septembrie a fost publicat clasamentul anual al competitivității turistice, sau mai simplu spus, topul țărilor care prezintă cel mai mic pericol pentru odihna turiștilor. Țara noastră ocupă locul 67 din 140. Vecinii Moldovei în acest rating sunt Israel și Ghana care s-au situat pe locurile 66 și, respectiv, 68.

Colosseumul din Roma, Italia - Sputnik Moldova
Imagini spectaculoase: Iată care sunt destinațiile turistice preferate de călători

Experții internaționali au recunoscut drept cele mai puțin periculoase destinații pentru turism Finlanda, care ocupă primul loc, Islanda și Oman (locurile 2 și 3).

Practic, nici o surpriză neplăcută nu-i paște pe turiștii care merg să se odihnească în Portugalia, Elveția, Hong Kong, Luxemburg, Noua Zeelandă.

În coada clasamentului s-au situat țări ca Nigeria, Honduras și Venezuela. Întocmind acest clasament turistic, experții internaționali au luat în calcul astfel de criterii precum buna organizare și eficiența activității organelor de drept, numărul infracțiunilor deosebit de grave comise în ultimul an în fiecare țară luată în parte, nivelul dezordinilor și acțiunilor de protest în masă din țara respectivă.

Vecinele geografice ale Moldovei, România și Ucraina, s-a clasat pe locurile 29 și, respectiv, 107.

În această toamnă, Administrația Președintelui Republicii Moldova va prezenta o concepție de dezvoltare a industriei turismului, ceea ce ar putea schimba totalmente situația în Moldova, în special infrastructura economică.

© Photo : Игорь ВзоровOrheiul Vechi
Moldova a depășit jumătate din țările lumii privind nivelul de securitate a turiștilor - Sputnik Moldova
Orheiul Vechi

Igor Dodon a subliniat că o deosebită atenție se acordă dezvoltării turismului rustic.

„Se vor dezvolta localitățile rurale, pentru că turiștii vin nu doar la Chișinău”, a scris șeful statului pe rețeaua de socializare.

„Moldova devine o destinație turistică destul de interesantă, care nu a fost explorată până acum”, a adăugat președintele.

© Sputnik / Владимир Родионов / Accesați arhiva multimediaViile Moldovei
Moldova a depășit jumătate din țările lumii privind nivelul de securitate a turiștilor - Sputnik Moldova
Viile Moldovei

În luna mai anul curent, Moldova a fost inclusă în lista țărilor care prezintă interes pentru amatorii de exotism, care caută destinații și senzații noi. În descrierea prezentată de ONU sunt menționate avantajele pe care le oferă turiștilor viticultura și vinificația din Republica Moldova.

Fluxul de știri
0