Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon s-a întâlnit cu Irina Vlah: Decizie importantă pentru autonomia găgăuză

© Photo : Facebook / Dodon IgorPreședintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și bașcanul Irina Vlah.
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și bașcanul Irina Vlah.  - Sputnik Moldova
Abonare
Subiecte ce țin de dezvoltarea social-economică a UTA Găgăuzia au fost discutate astăzi de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon cu bașcanul Irina Vlah.

CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. La 11 septembrie va avea loc ședința Adunării Populare a Găgăuziei, în cadrul căreia va fi examinată chestiunea privind aprobarea structurii și componenței Comitetului Executiv al Autonomiei. Despre aceasta a fost informat președintele țării, Igor Dodon în cadrul discuției cu bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah.

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, șeful statului spune că susține ideea bașcanului de a restabili Direcția principală administrare fiscală în componența Comitetului Executiv, lichidată anterior de guvernul Partidului Democrat. Mai mult, Dodon menționează că va negocia realizarea inițiativei cu Guvernul Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat și despre realizarea unor proiecte comunitare, cu sprijinul financiar al altor state. În context, Irina Vlah l-a informat pe Igor Dodon despre „finalizarea lucrărilor de construcție a Complexului cultural-educațional de la Ceadâr-Lunga, edificat cu sprijinul Fundației „Haydar Aliyev” din Azerbaidjan. Complexul urmează să fie dat în folosință la finele anului curent. La festivitatea de inaugurare este așteptat bunul prieten al țării noastre, Ilham Aliyev, Președintele Republicii Azerbaidjan”, este menționat în postarea președintelui Republicii Moldova.

Totodată, la Comrat sunt în toi pregătirile pentru edificarea unui stadion nou, cu sprijinul partenerilor turci, iar pentru demararea lucrărilor de construcție este nevoie de scutirea de taxe vamale a materialelor de construcție importate. Astfel, fracțiunea parlamentară a socialiștilor va propune la următoarea ședință a Parlamentului un proiect de lege în acest sens, pe care Igor Dodon și-a asumat să-l semneze în termene restrânse.

Fluxul de știri
0