Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii în cazul perchezițiilor de la Primărie: 10 foști și actuali funcționari sunt vizați

© Pixabay / Pixabay / UnsplashTeren agricol
Teren agricol - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Generală a venit cu mai multe detalii în cazul perchezițiilor efectuate la Primăria Capitalei .

CHIȘINĂU, 9 sept - Sputnik. Procuratura municipiului Chişinău anunță că efectuează 21 de percheziții și a pornit trei cauze penale pe faptul creării unei scheme infracționale de obținere ilegală a loturilor de pământ pentru construcție, prin încheierea contractelor de arendă, în baza probelor acumulate de către procurori, dar și de către ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI și Serviciului de Informații și Securitate (SIS).

10 foști și actuali funcționari ai Primăriei – documentați

Primăria Municipiului Chişinău - Sputnik Moldova
Societate
Ultimă oră: Percheziții la Primăria Capitalei

În cadrul acțiunilor operative, au fost documentați 10 foști și actuali funcționari, persoane fizice și juridice. Astfel, în urma măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală desfășurate, s-a stabilit că bănuiţii ar fi gândit o schemă prin care au comis tentativa de înstrăinare a unor loturi de teren, care aparţin Primăriei municipiului Chișinău. Astăzi, în baza încheierii judecătorului de instrucție, au fost efectuate 21 percheziții în birourile de serviciu, în automobilele și la domiciliile persoanelor care au nimerit în vizor, pentru a ridica probe relevante pentru cauză. 

Dacă vor fi găsite vinovate, cele 10 persoane riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani şi amenzi de sute de mii de lei. Procuratura va reveni cu detalii pe parcurs, cu respectarea prezumpției nevinovăției persoanelor implicate.

Fluxul de știri
0