Alertă: Uraganul Dorian va ajunge în Europa – cum va influența vremea pe continent

© AP Photo / NOAAUragan, foto simbol
Uragan, foto simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Uraganul va pierde din putere ”pe drum”, dar va influența vremea pe continentul european. Iată ce prognoze au făcut meteorologii.

CHIȘINĂU, 8 sept – Sputnik. Uraganul Dorian care a făcut prăpăd în Bahamas, lovind și coasta de sud-est a SUA, va ajunge în cele din urmă și în Europa. În mod paradoxal, acesta va determina o încălzire plăcută a vremii în unele zone ale continentului.

Mașină răsturnată urmare a unei furtuni pe plaja din Nea Plagii, Halkidiki, Grecia de Nord, în care au murit câțiva turiști din Cehia, România și Rusia - Sputnik Moldova
Imagini dramatice: Furtuna din nordul Greciei care a ucis șase oameni - Galerie foto

În ”călătoria” de-a latul Oceanului Atlantic, Dorian va pierde însă din putere, iar când va atinge continentul european va avea deja caracteristici de simplă furtună, informează wetter.de, citat de digi24.ro.

Potrivit meteorologilor, Dorian va ajunge în nordul Europei aproximativ la mijlocul săptămânii viitoare.

Dorian va permite unor curenți de aer cald dinspre Insulele Azore să ajungă Europa, iar asta va aduce o vreme plăcută în zone din centrul continentului. În zona Marii Britanii şi Scandinaviei, rămășițele uraganului vor aduce vânt puternic şi ploi reci.

Uraganul Dorian a devastat arhipelagul Bahamas, ucigând mai multe persoane, și a lovit trei state din sud-estul SUA. Acesta este calificat drept uragan de categoria 1, cu rafale de vânt de până la 150 de kilometri pe oră.

Fluxul de știri
0