Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Puterea cărților: Astăzi marcăm "Ziua Mondială a literaturii"

© Sputnik / Miroslav RotariVictoria Fonari
Victoria Fonari - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 8 septembrie marcăm Ziua Mondială a Literaturii. În ce măsură cartea este în stare să ne schimbe gândurile și destinele am aflat în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" de la criticul literar Victoria Fonari.
Puterea cărților: Astăzi marcăm "Ziua Mondială a literaturii"

Beneficiile cititului sunt diverse și bine cunoscute. În primul rând literatura contribuie la îmbogățirea vocabularului, fără de care comunicarea devine săraca și ineficientă. Totodată, cititul dezvoltă gândirea, imaginația și oferă relaxare, fapt care ajută la evadarea din cotidianul stresant.

Elena Pintilei - Sputnik Moldova
Salonul Internațional de Carte "Bookfest": Iată cum s-a desfășurat evenimentul în acest an

Criticul literar Victoria Fonari consideră că literatura are marea forță de a transforma personalitatea celui care într-adevăr își dorește să cunoască, să citească și să se dezvolte. În același timp, ea spune că, în prezent, cititori activi sunt în temei elevii și studenții. Odată ce persoana își găsește un job, aceasta citește mai puțin sau chiar deloc.

"Copiii nu prea îi văd pe părinți citind. Lectura prezintă un moment educativ. Cartea este un punct de sprijin în toate începuturile noastre. Este bine când lectura este îmbinată cu plăcerea și nu este percepută ca un element al obligației", a precizat Fonari.

Dar tu când ai citit ultima dată o carte?

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0