Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Putin a dat o apreciere înaltă stabilizării situației din Moldova

© Photo : Facebook / Dodon IgorPreședintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Moldovei, Igor Dodon, i-a mulțumit liderului rus pentru susținerea acordată țării noastre.

CHIȘINĂU, 7 sept – Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, este sigur că stabilizarea situației din Moldova oferă posibilități pentru dezvoltarea de mai departe a relațiilor dintre cele două țări.

”Suntem satisfăcuți de faptul că situația din Moldova s-a stabilizat în linii mari , există posibilitatea de a utiliza această stabilitate relativă pentru dezvoltarea economiei și relațiilor noastre bilaterale”, a menționat Putin la întrevederea cu președintele Moldovei Igor Dodon.

”Noi ne întâlnim rar, dar întotdeauna cu mult folos”, a mai adăugat el.

La rândul său, Dodon i-a mulțumit liderului rus pentru susținere, menționând că ”evenimentele care s-au produs în țara noastră la începutul lunii iunie constituie o nouă șansă pentru dezvoltarea țării: este vorba și de un consens intern, dar și de un foarte important consens între principalii jucători geopolitici”.

”Din iunie, s-au schimbat în bine relațiile noastre bilaterale, avem contacte la toate nivelurile”, a constatat Dodon. ”Planificăm să organizăm în septembrie ședința Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică, prima din ultimii trei ani. Sunt schimbări importante și în ceea ce ține de comerț”, a adăugat el.

La negocieri a participat de asemenea vicepremierul, reprezentantul special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, Dmitri Kozak și viceprim-ministru pentru Reintegrare, copreședintele Comisiei interguvernamentale de colaborare economică dintre cele două țări Vasile Șova.

Fluxul de știri
0