Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fost premier, fost spicher și fost guvernator al BNM, în vizorul Procuraturii

© Depositphotos.com / JanPietruszkaправосудие
правосудие - Sputnik Moldova
Abonare
Vicespicherul Parlamentului Alexandru Slusari a publicat pe pagina sa de Facebok un document în care se afirmă că mai mulți demnitari de rang înalt figurează în dosare penale.

CHIȘINĂU, 7 sept – Sputnik. Mai multe persoane cu funcție de demnitate publică figurează într-o cauză penală, potrivit unui răspuns oficial primite de vicepreședintele Parlamentului, președintele Comisiei parlamentare de anchetă privind elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar Alexandru Slusari, de la Procuratura Anticorupție.

”Am fost informat că în sfârșit este pornit dosar penal și pe acțiunile/inacțiunile demnitarilor de rang înalt, legate de devalizarea sistemului bancar in 2014”, a scris Slusari.

Astfel, în vizorul Procuraturii au ajuns fostul guvernator al Băncii Naționale Dorin Drăguțanu, fostul președinte al Parlamentului, democratul Andrian Candu, fostul ministru al Finanțelor Anatol Arapu, dar și fostul premier Iurie Leancă.

Procuratura Anticorupție precizează de asemenea că a revizuit ”obiectivele și prioritățile” investigării cauzei penale privind acțiuni distructive și sporadice, comise în perioada anilor 2009-2014, prin care au fost devalizate Banca de Economii, Unibank și Banca Socială, la această etapă a urmăririi penale la cauza respectivă fiind conexate alte 22 de cauze penale, pentru diverse componențe de infracțiune.

Fluxul de știri
0