Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Sosirea la Moscova a lui Kiril Vîșinski și altor persoane eliberate în Ucraina

Abonare
Urmăriți în direct procesul de schimb al persoanelor reținute, care are loc între Rusia și Ucraina. Transmisiune din Aeroportul Vnukovo.

Procesul de schimb între Rusia și Ucraina are loc sâmbătă, 7 septembrie. În această dimineață, două autobuze cu militari ucraineni care au încălcat anterior frontiera maritimă a Rusiei au părăsit penitenciarul ”Lefortovo”. Eliberarea lor a fost negociată între Moscova și Kiev. De asemenea, un grup de cetățeni ruși reținuți în Ucraina revine în Rusia. Printre aceștia este și șeful portalului RIA Novosti Ucraina Kiril Vîșinski.

Curtea de Apel din Kiev l-a eliberat de după gratii pe directorul portalului RIA Novosti Ucraina, Kiril Vâșinski, măsura de arest preventiv fiind schimbată într-o obligație personală. Jurnalistul va fi obligat să vină la instanță sau la anchetator la cerere, să raporteze despre schimbarea locului de reședință sau de muncă, precum și să se abțină de la comunicarea cu martorii.

Kiril Vîșinski a fost reținut la Kiev pe data de 15 mai 2018, fiind învinuit de susținerea republicilor autoproclamate din Donbas și trădare de patrie. Pedeapsa maximă prevăzută de articolul respectiv este 15 ani de închisoare.

Anterior, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin a calificat situația ca fiind una fără precedent, declarând că Vîșinski a fost arestat „pentru exercitarea directă a atribuțiilor sale profesionale, pentru exercitarea funcției de jurnalist”.
Moscova i-a transmis Kievului o notă de protest, cerând să fie încetate violențele împotriva presei.

Fluxul de știri
0