Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Eveniment inedit: Primul festival din Moldova, organizat în ajutorul animalelor fără adăpost

CC0 / StockSnap / Câine și pisică
Câine și pisică - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă sunteți în căutarea unui prieten patruped atunci cu siguranță v-ați gândit "să cumpăr sau să adopt?". La Festivalul "Adopt Me Fest" - primul festival din Moldova organizat în ajutorul animalelor fără adăpost, vă puteți găsi un prieten fidel și cel mai important – gratuit.

CHIȘINĂU, 6 sept - Sputnik. Pe 15 septembrie, în intervalul orelor 10:00-18:00, în parcul Valea Morilor, pe aleea Teatrului Verde, se va desfășura un eveniment unic în Moldova. Aproximativ 50 de pisici și cățeluși fără stăpân, din adăposturile de animale din Moldova vor fi în așteptarea unei familii. Animalele de companie vor fi deja sterilizate, vaccinate și propuse spre adopție celor care își doresc un prieten.

Inițiativa îi aparține Ecaterinei Tsitsinovskaia, tânăra care iubește nespus de mult animalele și își propune să salveze cât mai mulți patrupezi fără stăpân. Ideea i-a venit după ce a participat la un asemenea festival în regiunea Odesa, Ucraina, care se află deja la cea de-a IV-a ediție. Asemenea festival este organizat al șaptelea an consecutiv și în Rusia, devenind foarte popular printre iubitorii de animale.

"Patrupezii vor fi transportați cu vehiculele mari de la fiecare adăpost. Avem o echipă de 30 de voluntari, care pe parcursul evenimentului vor avea grijă ca totul să decurgă bine. Cu câteva zile înainte de eveniment vom pregăti zona, astfel ca totul să fie aranjat și organizat", a relatat Ecaterina Tsitsinovskaia pentru Sputnik.

În cadrul festivalului vor participa diverși spicheri precum veterinari și chinologi care vor vorbi în fața publicului. Totodată, vizitatorii vor avea parte de multe surprize: tombole, cadouri, muzică, vor fi amenajate zone pentru poze și o zonă de joacă pentru copii.

Organizatoarea evenimentului spune că are multe așteptări de la acest eveniment și speră din tot sufletul că acest festival va fi binevenit și fiecare animăluț își va găsi stăpânul.

"Este primul festival de acest gen și avem multe emoții. Îndemn toți iubitorii de animale și pe cei care își caută un prieten de încredere să adopte acești patrupezi, care au avut un destin trist și au ajuns în azilurile destinate animalelor fără stăpân. Aici veți putea găsi un prieten fără a plăti bani", a punctat Ecaterina Tsitsinovskaia.

Fluxul de știri
0