Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Inspectori fiscali, reținuți de CNA: Reacția Fiscului

© Sputnik / Vitaly Belousov / Accesați arhiva multimediaReținere
Reținere - Sputnik Moldova
Abonare
Ofițerii CNA și procurorii anticorupție ai reținut, în după-amiaza zilei de miercuri, doi inspectori fiscali ai Direcției Generale Administrare Nord, suspectați de corupere pasivă.

CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat a venit cu o reacție la reținerea celor doi inspectori fiscali, menționând că va acorda suportul necesar organului de urmărire penală.

Amintim că cei doi inspectori fiscali au fost denunțați de un bărbat care a spus că aceștia au pretins şi primit de la el 2 000 de lei, în cadrul unui control, sub pretextul că ar putea lua o decizie favorabilă, aplicându-i o amendă mai ”blândă” administratorului întreprinderii  pentru încălcările fiscale depistate.

  - Sputnik Moldova
Societate
Acțiune fără precedent: 200 de polițiști acționează concomitent - 145 de percheziții, în 26 de raioane

Inspectorii au fost reținuți în după-amiaza zilei de miercuri, în orașul Glodeni, în urma unui flagrant organizat de CNA. Pe acest caz a fost inițiată urmărirea penală pentru corupere pasivă.

În acest context, Serviciul Fiscal de Stat a anunțat într-un comunicat că ”va acorda suportul necesar organului de urmărire penală al Centrului Național Anticoupție în vederea documentării, sub toate aspectele, a cazului de implicare a celor doi inspectori fiscali în acte de corupţie”.

Instituția a inițiat de asemenea un complex de acțiuni menite să prevină cazuri similare de corupție în orice subdiviziune a SFS. Astfel, vor fi intensificate orele de instruire în rândurile angajaților pe segmentul integrității, efectuarea rotațiilor de personal în scopul prevenirii stabilirii unor relații cu agenții economici locali, monitorizarea activității prin prisma codului de etică și conduită, evaluarea personalului în scopul ridicării nivelului de cunoștințe.

Fluxul de știri
0