Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Canonizarea părintelui Arsenie Boca: Decizia Mitropoliei Ardealului

Abonare
Dosarul de canonizare a părintelui Arsenie Boca va fi propus Sfântului Sinod al BOR de Sinodul Mitropoliei Ardealului.

BUCUREŞTI, 6 sept - Sputnik. Joi, 5 septembrie 2019, la sediul Episcopiei Devei şi Hunedoarei, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, s-au desfăşurat lucrările şedinţei Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului. 

În cadrul acesteia s-a decis ca Arsenie Boca să devină sfânt, astfel că dosarul de canonizare va fi propus Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de Sinodul Mitropoliei Ardealului.

"În cadrul şedinţei Sinodului mitropolitan, ierarhii prezenţi au luat act cu aprobare de dosarul de canonizare întocmit de Comisia specială teologică mitropolitană pentru canonizarea Părintelui Arsenie Boca. Dosarul complet şi studiul document asupra sfinţeniei vieţii Cuviosului Părintelui nostru Arsenie vor fi înaintate spre examinare şi decizie Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române", se arată în comunicatul emis presei.

Anterior, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române s-au întrunit la Mănăstirea Prislop, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, pentru a întocmi dosarul cu documentele necesare pentru canonizarea părintelui Arsenie Boca.

Scopul lucrărilor Comisiei speciale teologice mitropolitane a fost sistematizarea teologico-științifică a scrierilor Părintelui Arsenie Boca, a documentelor de arhivă, precum și a diverselor publicații apărute de-a lungul timpului cu privire la viața și activitatea duhovnicului de la Mănăstirile Sâmbăta și Prislop, potrivit basilica.ro. 

În acest an se împlinesc 30 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca, supranumit de credincioşi "Sfântul Ardealului", care este îngropat la Mănăstirea Prislop în judeţul Hunedoara.

Arsenie Boca este considerat cel mai mare duhovnic român al secolului XX. A trecut la cele veşnice pe 28 noiembrie 1989 la Sinaia şi a fost înmormântat la Mănăstirea Prislop. La mormântul părintelui Arsenie se perindă zilnic sute de pelerini.

Fluxul de știri
0