Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Teodor Cârnaț are ac de cojoc pentru corupția din primăria Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariTeodor Cârnaț
Teodor Cârnaț - Sputnik Moldova
Abonare
Doctorul habilitat în drept Teodor Cârnaț a dezvăluit, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, cum va combate corupția în Primăria municipiului Chișinău, dacă va fi ales primar general.
Teodor Cârnaț are ac de cojoc pentru corupția din primăria Chișinău

Una dintre prioritățile lui Teodor Cârnaț, dacă va deveni primar general al municipiului Chișinău, va fi combaterea corupției din cadrul Primăriei. Doctorul habilitat în drept a explicat, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, cum poate fi combătut acest fenomen. Soluția pare, la prima vedere, năstrușnică, însă Teodor Cârnaț consideră că are dreptul la viață.

”Una dintre idei este ca funcționarul să declare mita și să plătească impozit statului. Ulterior, să divulge numele persoanei care a dat mită. Este ideea unui profesor, pe care o discutăm în cadrul echipei. Dilema este cum să determinăm funcționarul corupt să dezvăluie că a luat mita”, a relatat Teodor Cârnaț.

De asemenea, în calitate de primar general al Capitalei, Teodor Cârnaț își propune să-i motiveze pe funcționari să-și îndeplinească profesionist responsabilitățile.  

”O motivație este salariul. De aceea, voi face lobby ca să fie dublate salariile funcționarilor din administrația publică locală, așa cum am procedat în sistemul judecătoresc. Pentru ca o persoană să lucreze eficient, trebuie să aibă și un salariu pe măsură”, a explicat Teodor Cârnaț.

Doctorul habilitat în Drept Teodor Cârnaț va candida pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, din partea din partea Partidului ”Voința Poporului”.

Mai multe detalii aflați din emisiunea ”ATITUDINI”.

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0