Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Protest împotriva mirosului neplăcut din Chișinău: Când va avea loc - Detalii

© Primăria Chişinău râul Bâc
râul Bâc - Sputnik Moldova
Abonare
Locuitorii Capitalei vor ieși sâmbătă la protest. Aceștia sunt nemulțumiți de mirosul insuportabil care persistă în Chișinău de câteva zile.

CHIȘINĂU, 5 sept - Sputnik. Sâmbătă va fi organizat un protest în fața primăriei Chișinău. Oamenii vor ieși în stradă pentru a-și manifesta nemulțumirea în legătură cu mirosul neplăcut care persistă de mai multe zile în Capitală. Acțiunea va începe la ora 10. În acest context a fost creată și o pagină de Facebook „Semnează contra mirosului urât a râului Bâc 2016-2019”. 

De mai multe zile, în Capitală persistă o duhoare insuportabilă. Inițial se vehicula că ”aroma” vine de la stația de epurare. Reprezentanții întreprinderii „Apă-Canal Chişinău” au venit cu explicații. Ei au spus că problema mirosului urât din Capitală nu vine doar de la Stația de Epurare

„Având în vedere că în ultimele zile mirosul neplăcut persistă, în același moment, în mai multe zone ale orașului, când curenții de aer se mișcă într-o direcție, ceea ce rezultă că sursa de poluare și mirosul nu sunt neapărat determinate doar de activitatea Stației de Epurare”, au declarat reprezentanții întreprinderii.

 

Ulterior, pe pagina de Facebook a întreprinderii „Apă-Canal Chişinău” a apărut o postare în care era precizat că mirosul neplăcut din Chișinău este generat de activitatea dubioasă a unor agenți economici.

Potrivit sursei, circa trei tone de resturi de pește au fost depistate în grătarele de la Stația de Epurare. Astfel, specialiștii furnizorului de apă au efectuat mai multe controale la unii agenți economici. La unul din agenții au fost depistate chiar în sistemul de canalizare resturi de pește.

Problema a ajuns și în vizorul Cabinetului de Miniștri, fiind discutată la ședința de miercuri a Guvernului.

Fluxul de știri
0