Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poliția, la Stația de Epurare din Capitală – Iată ce fac polițiștii la ordinul lui Andrei Năstase

© Sputnik / Miroslav RotariInspectoratul național de investigații
Inspectoratul național de investigații - Sputnik Moldova
Abonare
Mirosul insuportabil din capitală „a ajuns” în sfârșit și la Ministerul de Interne. Iată cum luptă responsabilii.

CHIȘINĂU, 04 septembrie – Sputnik. Controale inopinate la Stația de Epurare din Chiținău au fost efectuate de Inspectoratul Național de Investigație al MAI. Despre aceasta a informat Poliția Republicii Moldova într-un comunicat de presă.

Potrivit informațiilor, inspectorii au acționat în baza unei dispoziții emisă de ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase. Aceștia au efectuat vizite inopinate și la o „întreprindere de producere a băuturilor alcoolice, care folosește materie primă fără acte de origine și proveniență și care indică o cantitate a deșeurilor nocive evacuate în râul Bâc, generând poluarea mediului înconjurător”.

râul Bâc река Бык - Sputnik Moldova
Societate
Cine se face vinovat de mirosul urât din Capitală: Procuratura a pornit 2 dosare penale

În cazul în care vor fi depisate nereguli în procesul tehnologic sau va fi depistată utilizarea substanțelor chimice cu o certificare dubioasă, Inspectoratul Național de Investigație va acționa prin prisma cauzei penale.

În același comunicat mai este menționat că „acțiunile angajaților MAI țin să elucideze activitățile ilicite ale unor persoane pentru a preveni poluarea mediului, dar și a contracara procesele nocive, ce pun sănătatea locuitorilor municipiului Chișinău în pericol”.

Fluxul de știri
0