Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Maia Sandu, învinuiri grave la adresa fostei conduceri SIS

© Sputnik / Miroslav RotariSIS
SIS - Sputnik Moldova
Abonare
La aproape un an de la expulzarea profesorilor turci din Republica Moldova, prim-ministrul Maia Sandu spune că există probe care arată cine stă în spatele deciziei de expulzare a cetățenilor turci.

CHIȘINĂU, 04 sept – Sputnik. Există probe că deciziile abuzive au fost luate de fostul director al Serviciului de Informații și Securitate Vasile Botnari și de către fostul director adjunct Alexandru Baltaga. Declarația a fost făcută de premierul Maia Sandu în debutul ședinței de astăzi a Cabinetului de Miniștri.

Maia Sandu mai spune că materialele privind implicarea celor doi în acest caz au fost expediate la Procuratura municipiului Chișinău, care ar tergiversa procesul de soluționare a acestui caz.

Filaj, interceptare, SRI, mascați - Sputnik Moldova
Politică
Ofițeri MAI și SIS, cercetați penal în cazul profesorilor turci

„Am informații că materialele privind implicarea acestor două personaje în acest abuz grav au fost expediate la Procuratura orașului Chișinău. Doar că există suspiciuni că procurorii acestei instituții nu sunt suficient de interesați sau angajați ca să cerceteze această cauză cu toată seriozitatea”, a declarat Maia Sandu.

Astfel, șefa Guvernului face apel către procurorul municipiului Chișinău, dar și către procurorul general să se asigure că acest caz este investigat cu cea mai mare seriozitate, iar cei implicați să fie sancționați.

Amintim că, pe 6 septembrie 2018, mai mulți angajați ai liceului moldo-turc „Orizont” au fost reținuți de reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate, iar ulterior expulzați de pe teritoriul RepubliciiMoldova. Ulterior, SIS a anunțat că cei șapte cetățeni străini, „suspectați de legături cu o grupare islamistă, au fost declaraţi indezirabili şi expulzaţi de pe teritoriul Republicii Moldova”.

Fluxul de știri
0