Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertismentul medicilor: Schimbările radicale ale vremii vă pot afecta sănătatea

© Sputnik / Miroslav RotariLuminița Suveică
Luminița Suveică - Sputnik Moldova
Abonare
Schimbările bruște ale vremii afectează starea de sănătate a oamenilor. Atenționarea vine din partea medicilor care spun că cei mai vulnerabili sunt copiii şi persoanele în etate. Totuși, sunt şi persoane care nu sunt afectate de aceste schimbări.
Avertismentul medicilor: Schimbările radicale ale vremii vă pot afecta sănătatea

În condițiile în care sunt înregistrate schimbări bruște de temperatură, crește riscul acutizării bolilor de inimă, apariției afecțiunilor respiratorii sau depresiei.

"În această perioadă se pot înregistra mai multe cazuri de infarcte miocardice. Totodată, apar şi infecțiile virale acute. Pot apărea dureri de cap, slăbiciuni, senzația de oboseală, starea de somnolență sau depresia", a precizat pentru Sputnik Moldova doctorul în medicină Luminița Suveică.

Astfel, pentru a evita efectele negative, specialiștii le recomandă oamenilor să facă mai mult efort fizic, să consume fructe şi legume proaspete, iar în caz de necesitate să apeleze la consultația medicului.

Nori - Sputnik Moldova
Mai rău decât ne-am așteptat: Prognoza meteo actualizată pentru 4 septembrie

Amintim că, după valori termice caniculare, de peste 30 de grade Celsius, astăzi temperaturile nu au depășit practic 20-22 de grade Celsius. De joi, temperaturile vor fi iarăși în creștere, iar la sfârșitul săptămânii acestea vor atinge 30 de grade Celsius în sudul țării.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0