Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A fost găsită sursa mirosului urât în Capitală – explicația „Apă-Canal Chișinău”

© Sputnik / OsmatescoAvarie la rețeaua de alimentare cu apă
Avarie la rețeaua de alimentare cu apă - Sputnik Moldova
Abonare
O nouă explicație pentru duhoarea care persistă în Capitală: aceasta ar fi provocată de resturi de pește alterate, blocate între grătarele stației de epurare.

CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Aproximativ trei tone de resturi de pește au fost depistate în grătarele de la Stația de Epurare (SE) și aceasta ar fi sursa mirosului urât care învăluie în ultima perioadă Chișinăul, potrivit „Apă-Canal Chişinău” (ACC).

râul Bâc река Бык - Sputnik Moldova
Societate
Cine se face vinovat de mirosul urât din Capitală: Procuratura a pornit 2 dosare penale

Pe parcursul zilei de 2 septembrie, specialiștii furnizorului de apă au efectuat mai multe controale, iar la un agent economic care se ocupă de prelucrarea peștelui au depistate resturi de pește în sistemul de canalizare.

”Apă-Canal Chişinău” a precizat pe Facebook: „Vorbim despre S.R.L. ,”Slavena Lux”, situat pe str. Valea Bâcului 1/1. Un alt, agent economic, care se face vinovat de situația creată este și S.R.L. ”Zernoff”. În acest context, specialiștii ACC vor estima prejudiciile aduse sistemului de canalizare și SE. Mai mult, cei vinovați de situația creată vor fi pedepsiți”, subliniază instituția.

Reamintim că Procuratura Generală s-a autosesizat, pe 2 septembrie, cu privire la mirosul neplăcut din Chișinău și la poluarea râului Bâc și a pornit două dosare penale pentru identificarea persoanelor vinovate și eventuala recuperare a daunelor cauzate.

Fluxul de știri
0