Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum a calificat Putin relațiile dintre Rusia și Mongolia

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaPreședintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și președintele Mongoliei, Khaltmaagiin Battulga
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și președintele Mongoliei, Khaltmaagiin Battulga - Sputnik Moldova
Abonare
În timpul celui de Al Doilea Război Mondial, Mongolia a făcut tot ce i-a fost în putere pentru a susține Uniunea Sovietică în lupta contra nazismului.

CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, consideră că între Rusia și Mongolia, între popoarele celor două țări, există relații frățești.

„Data jubiliară a bătăliei de la Halhin Gol unește popoarele noastre. La vremea sa, Uniunea Sovietică a susținut decisiv Mongolia în contextul agresiunii externe, dar și Mongolia i-a răspuns cu aceeași monedă Uniunii Sovietice în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, a făcut tot ce i-a fost în putere pentru a susține Uniunea Sovietică în lupta contra nazismului”, a spus liderul rus în timpul întrevederii cu președintele Mongoliei, Khaltmaagiin Battulga.

Встреча президента РФ В. Путина с президентом Турции Р. Т. Эрдоганом на авиасалоне МАКС - Sputnik Moldova
Rusia
Putin i-a prezentat lui Erdogan noul avion de vânătoare Su-57 - Foto

„În perioada postbelică, relațiile au evoluat în cel mai reușit mod, caracterizându-se anume prin calitate, am în vedere o alianță reală, relațiile frățești dintre popoarele noastre”, a subliniat Putin.

Președintele Mongoliei a confirmat că este foarte bucuros să-l vadă pe liderul rus la Ulan Bator în zilele în care sunt marcați 80 de ani de la victoria istorică de la Halhin Gol. Khaltmaagiin Battulga a vorbit despre sărbătorirea pe larg a acestui jubileu în Mongolia, menționând că deosebit de impresionantă au fost zborurile demonstrative ale piloților din grupul „Русские витязи”).

Negocierile dintre Putin și Battulga se desfășoară în Palatul de stat, însă nu în cabinet, ci în iurta instalată la etajul cinci al Palatului. Iurta din pâslă este locuința tradițională în Mongolia.

Fluxul de știri
0