Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Discuții de importanță majoră la Președinție: Pe cine convoacă în ședință Igor Dodon

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Молдовы Игорь Додон
Президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a anunțat pentru marți, 3 septembrie, convocarea Consiliului Economic de pe lângă președintele Republicii Moldova. În ședință vor fi discutate cele mai stringente probleme ale economiei.

CHIȘINĂU, 3 sep – Sputnik. Igor Dodon a anunțat pentru astăzi o „ședință lărgită” a Consiliului Economic de pe lângă președintele Republicii Moldova.

Открытие выставки Царская игра - Sputnik Moldova
Greșeala politicienilor de la Chișinău care au pierdut Puterea: Situația se poate repeta

Urmează a fi discutate cele mai stringente probleme din economie: politica fiscală, protecția intereselor producătorului autohton, înființarea institutului „ombudsmanului de afaceri”, problema deficitului forței de muncă, monopolizarea exportului unor anumite grupuri de mărfuri, dezvoltarea complexului agroindustrial, a industriei IT, turismului, transporturilor, construcțiilor ș.a.

Decizia de a convoca ședința Consiliului Economic de pe lângă președinte „a fost luată în urma numeroaselor întrevederi cu reprezentanții cercurilor de afaceri, ai autorităților locale, precum și ținându-se cont de multiplele adresări ale agenților economici pe diverse subiecte către șeful statului”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Săptămâna aceasta, șeful statului a declarat că, în scopul susținerii producătorilor moldoveni, va cere adoptarea în regim de urgență a legii comerțului intern, prin care rețelelor de comerț să fie obligate să aibă pe rafturi cel puțin 50% de produse autohtone.

Fluxul de știri
0