Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cutremur puternic, resimțit și în Moldova

© AFP 2024 / NICOLAS ASFOURISeismograf
Seismograf - Sputnik Moldova
Abonare
Un cutremur puternic s-a produs cu puțin timp în urmă, în zona seismică Vrancea, România.

CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Un cutremur puternic s-a produs acum câteva clipe, în zona seismică Vrancea, județul Buzău. Potrivit primelor estimări, acesta a avut intensitatea de 4,6 pe Richter, fiind resimțit și în țara noastră.

Cutremurul s-a produs la ora 14:52 și a fost resimțit și în Republica Moldova. O persoană aflată la Hâncești a comunicat pentru Sputnik că zona a fost zguduită destul de puternic.

Institutul român pentru Fizica Pământului a estimat ulterior intensitatea cutremurului la 4,5 grade. Acesta a fost localizat la o adâncime mare, de 140 de kilometri.

Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de III grad(e) Mercalli.
Cutremurul s-a produs in apropierea orașelor Nehoiu (12km), Întorsura Buzăului (30km), Covasna (33km), Vălenii de Munte (44km), Slănic (47km).

Este cel de al doilea cutremur puternic consecutiv din ultimele zile. Amintim că un cutremur cu magnitudinea de 4,1 pe Richter a fost înregistrat pe 30 august în zona seismică Vrance, județul Vrancea.

Fluxul de știri
0