Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Copiii nu pot dormi noaptea: Petiție lansată de chișinăuienii revoltați de duhoarea din Capitală

© Photo : Facebook / Sergiu PosticaSergiu Postică
Sergiu Postică - Sputnik Moldova
Abonare
Mirosul neplăcut ce persistă în ultimele zile, în mai multe zone ale orașului, a devenit o problem majoră pentru locuitorii Capitalei. Astfel, în mediul online o fost lansată o petiție prin care oamenii își manifestă nemulțumirea și indignarea față de problema mirosului urât din oraș.
Copiii nu pot dormi noaptea: Petiție lansată de chișinăuienii revoltați de duhoarea din Capitală

Ideea de a lansa petiția ”Semnează contra mirosului urât a râului Bâc” îi aparține lui Sergiu Postică. Într-un interviu acordat pentru Radio Sputnik Moldova, Postică spune că a venit cu această inițiativă întrucât situația a devenit insuportabilă, iar pentru a salva mediu înconjurător este necesar de a acționa într-un spirit colectiv. Internauții consider că mirosul neplăcut vine de la stația de epurare.

"Copiii mei nu pot dormi noaptea, nu pot să mă uit la ei în ochi. Sunt convins că sunt mii de oameni care suferă din cauza mirosului insuportabil, dar le este frică să întreprindă anumite măsuri. De aceea, am lansat această petiție pentru a demonstra că ne pasă, că nu suntem singuri și că împreună vom găsi soluție pentru această problemă", a spus Sergiu Postică.

Mai mult, pe rețelele sociale au apărut imagini cu locul de unde ar proveni mirosul insuportabil din Capitală. Aceasta a fost publicată de fotograful Alexandr Kiriak, care susține că oamenii trebuie să cunoască care este adevărata sursa de poluare.

Amintim că, în baza informațiilor publicate în presă, Procuratura Generală s-a autosesizat cu privire la mirosul neplăcut ce persistă în Chișinău și poluarea râului Bâc și a dispus inițierea a două cauze penale pentru elucidarea complexă a circumstanțelor, identificarea persoanelor vinovate și eventuala recuperare a daunelor cauzate.

În cadrul investigațiilor, procurorii vor solicita și opiniile organelor de control de stat, pentru ca acestea să se pronunțe, în limita competențelor lor, asupra existenței sau nu a încălcării legislației din domeniu şi prejudiciului cauzat prin încălcare. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0