Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Așa ceva sigur nu ai mai văzut: Roboți care dansează la bară - Video

© Sputnik / Александр Овчаров / Accesați arhiva multimediaИспытания робота проекта "Спасатель"
Испытания робота проекта Спасатель - Sputnik Moldova
Abonare
Modalitatea ingenioasă prin care administratorii unui club din Franța atrag vizitatorii: Au pus niște roboți să danseze la bară.

CHIȘINĂU, 2 sept - Sputnik. Noua atracție a unui club din Franța sun roboții care dansează la bară.

O femeie de 65 de ani, vedetă de dans la bară - video - Sputnik Moldova
Video
Femeie fără inhibiții: Dans lasciv la bară - executat la 65 de ani

În loc de capete, cei doi roboți au camere de supraveghere. Aceștia sunt dotați cu pantofi cu toc înalt și dansează pentru toți clienții clubului.

Artistul britanic Giles Walker, creatorul mașinăriilor, a explicat faptul că plasarea camerelor de supraveghere deasupra corpurilor care combină zone metalice şi porţiuni de plastic împrumutate de la manechine „se joacă pe marginea noţiunii de voyerism” şi pune întrebarea „cine deţine puterea între voyeur şi persoana care ştie că e observată”.

Walker a dezvoltat conceptul în ultimul deceniu și a prezentat tehnologiile la mai multe expoziții. Proprietarul SC-Club din Nantes, Lauren Roue, a precizat că roboții nu vor înlocui serviciile prestate de cele 10 persoane care oferă același gen de prestație ăn club, fiind mai degrabă un mod de a onora tehnologia, transmite Sky News, citat de Mediafax.

O dansatoare angajată de clubul din Nantes a comentat că roboții „Nu vor schimba domeniul. Nu ne vor înlocui. Nu facem o muncă vulgară. E o muncă artistică. E ceva ce e frumos şi roboţii nu vor schimba acest lucru”.

Fluxul de știri
0