Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chișinăul, plin de elevi care merg la școală, dar și de ambuteiaje sufocante

© Sputnik / Rodion ProcaПервый звонок
Первый звонок - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru că astăzi, 2 septembrie, este prima zi de școală și zeci de mii de elevi s-au grăbit să meargă la solemnitatea "Primul clopoțel", traficul în Capitală s-a intensificat brusc, iar ambuteiajele au devenit mult mai mari decât în ultimele zile de toamnă.

CHIȘINĂU, 2 sept — Sputnik, Sergiu Praporșcic. Vom menționa că potrivit unui ordin al Valentinei Chicu, care este secretar de stat al Ministerului Învățământului, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, care urile care se desfășoară astăzi nu trebuie să dureze mai mult de 45 de minute "în scopul pericolului de insolații".

  

Tot astăzi, ministruli Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a expediat tradiționalul mesaj de început de an școlar „Educația pentru CARACTER trebuie să fie prioritatea noastră, a tuturor”.

Liliana Nicolaescu-Onofrei - Sputnik Moldova
Educație
Ordin dur al ministrului Educației, înainte de prima zi de școală – Iată cine sunt vizați

Ea exprimă sincere felicitări cu ocazia începutului unui nou an școlar tuturor: elevilor, studenților, părinților, profesorilor, managerilor, tuturor angajaților din sectorul educațional și tuturor celor îndrăgostiți de educație.

Și tot în acest mesaj explică ce înseamnă "educație pentur caracter".

"În egală măsură, suntem responsabili pentru a-i ajuta pe tinerii noștri să devină oameni de CARACTER. Oameni integri, oameni puternici, care să nu poată fi manipulați și intimidați, care să știe să ia decizii informate, care să știe să-și apere drepturile, să fie cetățeni activi și implicați. Educația pentru caracter trebuie să fie prioritatea noastră, a tuturor", a scris ministrul Educației.

În final, Liliana Nicolaescu-Onofrei le dorește tuturor un an cât mai bun.  

"Vă dorim un an cât mai bun. Fie că sunteți elevi ori studenți, fie că sunteți părinți, profesori sau manageri școlari, oriunde ați învăța, oriunde ați activa, fie ca respectul reciproc, comunicarea eficientă, curiozitatea, perseverența, toleranța pentru diversitatea lumii și intoleranța față de nedreptate să facă parte din viața dumneavoastră. Mult curaj și multă încredere în forțele proprii!", a conchis ministrul Educației.

Fluxul de știri
0