Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vladimir Bolea spune lucrurilor pe nume: De unde se trag toate problemele țării

© Sputnik / Miroslav RotariVladimir Bolea
Vladimir Bolea - Sputnik Moldova
Abonare
Deputat PAS: Dacă noi punem în funcție o persoană care nu are niciun fel de abilități, studii...cum ne imaginăm că această persoană poate să-și îndeplinească obligațiunile de serviciu?
Vladimir Bolea spune lucrurilor pe nume. De unde se trag toate problemele țării

Atât timp cât la cârma țării vor ajunge persoane incompetente, fără un background profesional și realizări în domeniul în care au activat până să acceadă în politică, Republica Moldova va bate pasul pe loc. Sugestia aparține deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate Vladimir Bolea și a fost făcută în cadrul emisiunii „Atitudini” de la Radio Sputnik Moldova.

„Eu cred că în Republica Moldova noi avem o mare problemă la capitolul politicieni funcționari. De ce în Germania, dar și în alte state lucrurile merg bine? Deoarece ei aleg politicieni funcționari, se uită la background profesional al politicianului, se ia în calcul de unde a venit omul, fiindcă până a ajunge într-o funcție trebuie să parcurgi un anumit traseu, nu poți să fii un politician căzut din pod”, spune deputatul PAS Vladimir Bolea.

Vorbind despre gestionarea Republicii Moldova ca stat, alesul poporului a ținut să facă o analogie cu familiile de albini, sugerând că în cei 28 de ani de la obținerea independenței, la cârma țării noastre s-au perindat mai mulți trântori decât politicieni care au vrut să facă ceva pentru popor.

„Dacă noi punem în funcție o persoană care nu are niciun fel de abilități, studii...cum ne imaginăm noi că această persoană poate să-și îndeplinească obligațiunile de serviciu? O persoană care îndeplinește niște funcții de stat trebuie să cunoască foarte mult, trebuie să fie extrem de inteligent, trebuie să fie cunoscător de cauză și un muncitor, dar nu un luptător”, adaugă Vladimir Bolea.

Vladimir Bolea a ținut să sublinieze și de ce un politiciean bun nu trebuie să fie un luptător.

„Cel mai mult ce urăsc eu la politicienii din Moldova este expresia „a lupta”. De 28 de ani se luptă cu poporul, iar războiul dus de politicieni a dus la ruinarea Moldovei de la nord la sud. Noi trebuie să înlocuim expresia „a lupta” cu „a munci” și să depunem efort pentru a face ceva pentru această țară”, conchide deputatul PAS.

Care sunt cele mai mari greșeli comise de politicienii Moldoveni în cei 28 de ani de la obținerea independenței, dar și cum sunt cetățenii acestei țări, aflați în emisiunea integrală atașată mai sus.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0