Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A răsunat primul clopoțel în școlile din țară: Emoții pentru elevii care merg în clasa întâi - Video

Abonare
În şcolile din ţară, astăzi, 2 septembrie, a răsunat primul clopoţel. Elevii au venit la careul solemn îmbrăcaţi la patru ace şi cu zâmbetul pe buze au pășit pragul școlii.

Cu flori în brațe, cu ghiozdanele cât ei de mari în spate și cu multe emoții. Așa au venit la școală, astăzi, toți bobocii din clasa a I-a însoțiți de părinți, de bunici sau de rude.

La Liceul Teoretic "Principesa Natalia Dadiani" din Capitală, părinţii, profesorii, reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării au venit să sărbătorească începutul noului an de studii împreună cu cei 1361 de elevi. Dintre aceștia, 132 de pici au păşit pentru prima dată pragul şcolii. Bobocii au primit în dar de la absolvenții clasei a XII-a câte un Abecedar.

Ana Gheorghiță, directoarea liceului, i-a felicitat călduros pe copii cu sărbătoarea dedicată primului sunet de clopoțel și i-a îndemnat să exploreze cu mult interes „lumea cunoștințelor”, iar ulterior să ajungă să reprezinte instituția la olimpiadele internaționale, la fel ca și colegii lor mai mari, care îmbogățesc palmaresul liceului în fiecare an. De la ea am aflat că Liceul a fost construit acum cinci decenii, iar părinții spirituali ai instituției (cinci directori în succesiune) au fost cei care au adunat pe parcursul anilor colective de învăţători profesionişti, consacraţi cu trup şi suflet meseriei.

Careul festiv a început cu arborarea drapelului și intonarea imnului de stat al Republicii Moldova. Sărbătoarea a decurs cu mult fast, cu poezii, cântece și discursuri. Evenimentul a culminat cu o horă, în care s-au încins elevii talentați și silitori din cadrul instituției.

© Sputnik / Cristina BasPrima zi de școală
A răsunat primul clopoțel în școlile din țară: Emoții pentru elevii care merg în clasa întâi - Video - Sputnik Moldova
Prima zi de școală

În acest an, în cadrul instituției își vor face studiile 1361 de elevi în 46 de clase complete: 16 clase primare, 23 gimnaziale și 7 liceale. Dintre acestea, 22 de clase sunt cu profil estetic: coregrafie, dans popular și modern, artă teatrală și educație plastică. La Liceul Teoretic "Principesa Natalia Dadiani" activează 101 profesori și 26 de lucrători auxiliari.

Fluxul de știri
0