Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Curs valutar BNM: Iată cât va costa euro și dolarul în prima zi de școală

© Sputnik / Rodion PROCASchimb valutar
Schimb valutar - Sputnik Moldova
Abonare
Și la început de săptămână, leul continuă să se aprecieze ușor la cursul oficial și la cel al băncilor - respectiv, euro și dolarul s-au ieftinit cu câte un ban.

CHIȘINĂU, 1 sept - Sputnik. Pentru Luni, 2 septembrie, Banca Națională a Moldovei (BNM) a anunțat următoarele cotații valutare: un dolar american echivalează cu 17,7793 lei, un euro – cu 19,6292 lei, o hrivnă ucraineană - cu 0,7076 bani, un leu românesc – cu 4,1509 lei, o rublă rusească – cu 0,2678 de bani.

Cursul valutar a fost stabilit de BNM pentru zilele de luni și indică o scădere cu un ban a prețului atât la dolar, cât și a monedei euro, comparativ cu zilele de weekend.

Euro - Sputnik Moldova
Moldova, secătuită de bani: Cum FMI obligă BNM să scoată valuta din țară - expert

Vineri, 30 august, unitățile de schimb valutar ale celor mai importante bănci din Chișinău cumpărau dolarul cu 17,64 - 17,68 lei  și îl vindeau cu 17,85 – 17,87 lei. Pentru euro, casele de schimb valutar au afișat un preț de 19,47 - 19,54 lei la cumpărare și de 19,72 – 19,76 lei la vânzare.

La sfârșitul săptămânii trecute, la băncile din Chișinău, prețul euro și dolarului la vânzare a depășit pragurile psihologice de 20 și, respectiv, 18 lei.

De la începutul lunii august, moneda națională s-a apreciat, după care s-a depreciat în cicluri de aproximativ două săptămâni.

Prevalarea ofertei de valută asupra cererii are ca efect aprecierea leului, în timp ce oferta sub cerere determină scumpirea valutelor și, respectiv, deprecierea monedei naționale.

Fluxul de știri
0