Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cele mai frumoase peisaje ale Moldovei, surprinse de Iurie Răileanu: Iată cum îi reușește

© Sputnik / Miroslav RotariIurie Răileanu
Iurie Răileanu - Sputnik Moldova
Abonare
Iurie Răileanu este un renumit fotograf-peisagist, autorul monografiilor "Descovery Moldova" și "Etno Moldova", în care se conțin informații și fotografii despre cele mai frumoase locuri și tradiții din țara noastră. Artistul a povestit în studioul Radio Sputnik Moldova despre experiența sa în domeniul artei fotografice.
Iurie Răileanu surprinde cele mai deosebite peisaje ale Moldovei: Iată cum îi reușește

Iurie Răileanu fotografiază cele mai frumoase locuri din Moldova, unele cunoscute, altele mai puţin. Acesta imortalizează peisajele datorită fotografiilor, iar pentru a surprinde cele mai deosebite momente, se poate pregăti pentru o sesiune fotografică și câteva luni.

"Studiez în bibliotecă locurile pe care vreau să le fotografiez. Apoi merg să le văd. Urmăresc  lumina dimineața și seara, și abia după aceasta încep să fotografiez. Pentru a imortaliza un peisaj, fac mai multe sesiuni fotografice. Numai în aceste condiții se primește o fotografie reușită", a relatat fotograful.

Moscou - Sputnik Moldova
Moscova, al doilea cel mai fotografiat oraș din lume - FOTO

Mai mult, imaginele captate de către Iurie Răileanu redau frumusețea plaiului moldovenesc și promovează țara ca destinație turistică. În fotografii se pot descoperi peisajele pitorești, tradițiile, meșteșugurile și oamenii de la sate.

"Tradițiile, oamenii, cultura, gastronomia și locurile frumoase sunt adevărate comori seculare pentru o națiune", a menționat el.

Renumitul fotograf spune că în Moldova există foarte multe locuri deosebite. Moldovenii însă nu-și doresc să atragă atenția la frumusețile naturii acestei regiuni.

"Țara noastră e foarte frumoasă. Moldovenii admiră alte țări, dar nu observă locurile pitorești care îi înconjoară. Păcat că acestea nu le trezesc admirația. Priviți în jur, avem locuri extraordinare", a punctat Răileanu.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0