Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În atenția părinților: Avertismentul Poliției în ajunul unui nou an școlar - Video

© Sputnik / Rodion PROCAPoliția
Poliția - Sputnik Moldova
Abonare
În ajunul unui nou an școlar, Poliția a venit cu un avertisment atât pentru părinții, cât și pentru șoferii moldoveni - detalii.

CHIȘINĂU, 1 sept - Sputnik. Poliția Republicii Moldova a venit cu un avertisment pentru toți părinții din Moldova, dar și pentru șoferii din țară, prin care încearcă să-i responsabilizeze la început de an școlar.

”Este ultima duminică din vacanța de vară pentru copii. Nu uita, de mâine trebuie să știi ce face copilul tău la școală!”, avertizează Poliția.

 
Potrivit datelor prezentate de Inspectoratul Național de Patrulare, în primele șapte luni ale anului 2019, 261 de copii au fost implicați în accidente rutiere. 11 au decedat, iar 228 au fost traumatizați. În acest context, polițiștii Regimentului de patrulare nord au discutat cu șoferii despre importanța siguranței copiilor în stradă și în mijlocul de transport.
Oamenii legii subliniază că odată cu începerea anului de studii, copii sunt supuși unui risc mai mare atunci când traversează străzile.
”INP vă îndeamnă să puneți pe prim plan viața copiilor, pentru că ei încă nu-și pot purta singuri de grijă. Fiți exemple pentru ei, vorbiți-le despre siguranță și despre respectarea regulilor de circulație. Traversați și dvs. strada doar la trecerile pentru pietoni și doar la culoarea verde. Ei imită comportamentul maturilor și asta devine obișnuință”, precizează polițiștii.
Fluxul de știri
0