Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Programul activităților de Ziua Limbii Noastre: Ce surprize ne așteaptă

© Sputnik / Miroslav RotariНациональный праздник Лимба Ноастрэ
Национальный праздник Лимба Ноастрэ - Sputnik Moldova
Abonare
În Capitală vor fi organizate mai multe evenimente culturale de Ziua Limbii Noastre, sărbătorită pe data de 31 august.

CHIȘINĂU, 31 aug - Sputnik.  În data de 31 august, începând cu ora 10.00, vor avea loc depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt și evenimentul literar-artistică: „La început a fost cuvântul". Potrivit programului elaborat de Primăria Chișinău, depuneri de flori vor fi și la monumentul poetului Alecu Russo, unde se va desfășura și o compoziție literar-muzicală cu genericul „Limba noastră-i o comoară".

În scuarul din strada Miron Costin din sectorul Râșcani, începând cu ora 11.00, va fi desfășurat programul artistic: „Dulce și frumoasă-i limba mea de-acasă".  La fel, vor fi organizate expoziții și întreceri sportive. În același timp, în fața magazinului Unic se va desfășura un spectacolul literar-muzical „Odă Limbii Materne", iar în PMAN va fi prezentat spectacolul „Al mamei Începnd cu ora 15:00 va fi organizat un program artistic susținut de Orchestra Simfonică de copii din orașul Iannar, Israel în Piața Marii Adunări Naționale. De la ora 17:00 va fi jucat spectacolul „Moldova – Plai de Basm”, susținut de Orchestra DC „Avante” în Piața Marii Adunări Naționale.
18:30 – 19:00 Recital susținut de formația Vali Boghean Band.
19:00 – 21:00 Spectacol tematic„Odă Limbii Române”.
21:00 – 23:00 Spectacol de folclor și de muzică populară „E sărbătoare și răsună muzica”, susținut de Orchestra dirijată de frații Advahov. 

Fluxul de știri
0