Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Petru Lucinschi, despre anularea privilegiilor pentru foștii președinți: Ți-e rușine...

© Sputnik / Rodion ProcaPetru Lucinschi
Petru Lucinschi - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a aprobat modificări în Legea privind asigurarea activității Președintelui Republicii Moldova.
Petru Lucinschi, despre anularea privilegiilor pentru foștii președinți: Ți-e rușine...

Astfel, foștii președinți de țară nu vor mai beneficia de birou și asistent personal, plătite de stat, iar de automobil se vor putea folosi gratuit doar la solicitare, timp de patru ani de la expirarea mandatului. Cel de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, a declarat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Radio Sputnik Moldova că ceea ce fac autoritățile este jignitor pentru foștii președinți și nu presupune un minim respect.

”Am auzit că vor să lipsească foștii președinți de niște privilegii foarte mici, că cică vor economisi jumătate de milion, din patru miliarde care nu le ajung. Domnilor, ți-e rușine să vorbești. Oamenii aceștia au lucrat cândva, un lucru elementar de cultură, domnilor”, spune fostul președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi pentru Radio Sputnik Moldova. 

Potrivit secretarului general al Guvernului, Andrei Spînu, proiectul are drept scop eficientizarea gestionării resurselor bugetare. Astfel, în cazul în care va fi aprobat de Parlament, anual ar putea fi economisiți aproximativ 500 de mii de lei.

Fluxul de știri
0