Cosmonauții vor evalua „termenul de valabilitate” al navelor „Soiuz”

© Photo : CSA/David Saint-Jacques Golful Gudson văzut de la bordul SSI

Golful Gudson văzut de la bordul SSI
 - Sputnik Moldova
Abonare
Corporația de rachete și spații „Energie” intenționează să prelungească cu un an fiabilitatea tuturor navelor „Soiuz”.

CHIȘINĂU, 30 aug – Sputnik. Cosmonauții ruși vor ieși în spațiu deschis pentru a fotografia unul dintre elementele navei „Soiuz” pentru a constata ulterior dacă ar putea fi prelungită termenul de folosire a acestor nave, transmite RIA Novosti.

Planeta Venera - Sputnik Moldova
Frumusețe uluitoare: Fotografii incredibile realizate în spațiu

„În primul rând, în timpul ieșirii în spațiu va trebui ca noi să luăm în stație, iar ulterior să aducem pe Pământ un anumit element pentru nava „Soiuz”. Acest lucru va servi ca bază pentru decizia privind prelungirea termenului de folosire care la ora actuală este de 210 zile. Aceasta ar putea fi prelungit”, a declarat în fața jurnaliștilor Oleg Skripocika, la Centrul de pregătire a cosmonauților.

Lansarea de pe cosmodromul de la Baikonur a purtătorului de rachete „Soiuz-FG” împreună cu nava „Soiuz MS-15” este preconizată pentru 25 septembrie.

Din componența echipajului fac parte Oleg Skripocika (Rusia), Jessica Meir (SUA) și primul cosmonaut al Emiratelor Arabe Unite, Hazza Al Mansouri,

Corporația de rachete și spații „Energie” intenționează să prelungească cu un an fiabilitatea tuturor navelor „Soiuz”.

Soiuz-MC11 - Sputnik Moldova
Video
Lansarea navei Soiuz MC-11 către Stația Spațială Internațională: Imagini spectaculoase

Printre alte obiective ale ieșirii în spațiu, Skripocika a numit demontarea dispozitivului  care urmează a fi cercetat și instalarea unui alt dispozitiv nou, precum și înlocuirea panoului de schimb al sistemului de termoreglare a modulului „Zarea”.

Ieșirea în spațiu a lui Skripocika și Aleksandr Skvorțov – un alt cosmonaut rus -  este prevăzută pentru 20 noiembrie.

În prezent la bordul SSI se află echipajul compus din Aleksei Ovcinin și Aleksandr Skvorțov (Rusia), Nick Height, Crisitna Cook și Andrew Morgan (SUA) și Luca Parmitano (Italia).

Fluxul de știri
0