Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Brînzan face dezvăluiri: Cum a sărit Rothschild peste capul Guvernului

© Sputnik / Miroslav RotariVadim Brânzan
Vadim Brânzan  - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a dezvăluit felul în care compania lui Rothschild a „sărit peste capl Guvernului”.

CHIȘINĂU, 30 aug – Sputnik. NR Investment LTD a „sărit peste Guvern şi a intrat pe uşa din spate” cu scopul de a intimida Guvernul. Declarația a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, după ședința Cabinetului de Miniștri. Acesta crede că șe încearcă de a se pune presiune şi de a vulnerabiliza poziţia Guvernul în potenţiale litigii internaționale.

Vadim Brânzan - Sputnik Moldova
Politică
Vadim Brânzan s-a întâlnit cu membrii Rotschild: Detalii

NR Investment Ltd, care intenționa să procure direct 95% ale companiei Avia Invest, tranzacție care a fost blocată la nivel național de Procuratura Generală, astfel încât a sărit peste capul nostru și a intrat pe ușa din spate procurând 100% din compania cipriotă care deține 95% ale companiei „Avia Invest”, care deține contractul de concesiune”, a precizat Brînzan.

În context, ministrul Economiei anunță că o comisie de monitorizare va efectua de urgență unui audit independent în raport cu investițiile efectuate la Aeroportul Internațional Chișinău. Totodată, va fi verificată veridicitatea, forma și valoarea lor în raport cu planul investițional, asumat prin semnarea contractului de concesionare.

Mai mult, MEI a propus crearea unei comisii naționale care va investiga investițiile strategice. Comisia va fi mandatată să blocheze tranzacțiile cu caracter dubios depistate în cadrul investigațiilor.

Potrivit contractului, Avia Invest trebuia să investească 244 milioane de euro, astfel, comisia va investiga dacă investiţiile de la prima şi a doua etapă au fost investite. 

Ministrul Brînzan neagă că în cadrul celor două întâlniri cu reprezentantul companiei care a ajuns să controleze 95% din acțiunile companiei „Avia Invest” ar fi existat negocieri cu privire la această tranzacție.

„L-am informat pe reprezentantul acestei companii că noi considerăm contractul abuziv și potențial fraudulos, care face obiectul anchetei în Parlament și la organele de drept”, a declarat Brînzan.

Și premierul Maia Sandu a afirmat că Procuratura Generală a deschis două cauze penale care vizează concesiunea Aeroportului. Întrebată de jurnaliști ce crede despre faptul că mai multă lume cere demisia ministrului Economiei, Maia Sandu a declarat că nu există temei pentru demitere, întrucât Vadim Brînzan „este un bun profesionist și bine intenționat”.

„Chiar dacă ar fi vrut să intermedieze această tranzacție, nu ar fi avut cum. Tranzacția s-a întâmplat între cei care au furat Aeroportul și un investitor”, a mai spus Maia Sandu.

Fluxul de știri
0