Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii în cazul oribilului omor din raionul Nisporeni: Ce spune Procuratura

CC0 / Pixabay / 4711018 / Arest
Arest - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura anunță transmiterea în instanță a cauzei penale pricind omorul din satul Vulcănești, raionul Nisporeni - iată ce pedeapsă riscă cei care l-au omorât pe un bărbat de 37 de ani.

CHIȘINĂU, 29 aug - Sputnik. Cinci persoane riscă ani grei de pușcărie. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a expediat în instanța de judecată cauza penală privind crima care a avut loc la data de 25 mai, în satul Vulcănești din raionul Nisporeni, în urma căreia a fost împușcat mortal un bărbat de 37 de ani.

Atunci, unul dintre agresori, și anume un tânăr de 24 ani, având asupra sa pistolul de model ”Glock”, pe care îl deținea legal, a efectuat mai multe împușcături în direcția victimei în timpul altercației, cauzându-i acestuia multiple plăgi. În consecință, persoana a decedat, informează Procuratura.

Procuratura anunță că au acumulat probe incontestabile, inclusiv secvențe video din momentul comiterii infracțiunii. Oamenii legii au constatat că după o ceartă care s-a produs cu puțin timp înainte de momentul infracțiunii, 5 consăteni s-au deplasat la domiciliul victimei, situat în satul Vulcănești din raionul Nisporeni, unde la poarta gospodăriei acestuia, în prezența soției și fiicei minore, i-au înjurat și amenințat cu aplicarea violenței.

Astfel, patru bărbați au fost puși sub învinuire, fiindu-le incriminată comiterea infracțiunii prevăzute de art. 287 alin. (3) din Codul Penal - ”huliganismul agravant” pentru care riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 7 ani, iar individul care a efectuat împușcătura a fost pus sub învinuire, fiindu-i incriminată comiterea infracțiunii de omor și huliganism agravant și riscă o pedeapsă de la 15 la 20 ani închisoare sau detenție pe viață.

Fluxul de știri
0