Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Din Tiraspol și Râbnița au fost aduse la Chișinău 214 surse de radiație

© Sputnik / Алексей Куденко / Trecere la banca de fotografiiRadiație, dispozitive
Radiație, dispozitive - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Materialele radioactive au fost transmise spre păstrare în locațiile care sunt controlate de Guvernul Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 29 aug – Sputnik. Din Transnistria au fost evacuate peste două sute de surse de radiații ionizante. Operația s-a desfășurat cu participarea structurilor de profil ale Republicii Moldova, a specialiștilor transnistreni și reprezentanților OSCE.

Панорама жилого микрорайона Рышкановка - Sputnik Moldova
Societate
Alarmant: Risc major de prăbușire într-un sector al Capitalei

Conform instituției transnistrene responsabile de afacerile externe, dispozitivele și instalațiile care conțin substanțe radioactive și care se aflau în instituțiile și întreprinderile din Tiraspol și Râbnița au fot transportate în perioada 21 – 22 august la Chișinău. Numărul lor total este de 214 unități.

Pe teritoriul Transnistriei nu există posibilitatea de a asigura utilizarea utilajului trecut la pierderi care conține surse de radiație. De aceea materialele radioactive sunt depozitate pentru păstrare îndelungată în obiective speciale controlate de Guvernul Republicii Moldova, informează instituția responsabilă de afacerile externe de la Tiraspol.

Începând cu anul 2012, când a fost semnat protocolul „Cu privire la modul și procedurile de evacuare a surselor de radiații ionizante, aflate pe teritoriul Transnistriei”, și până la ora actuală, au fost evacuate din Transnistria circa 2400 de surse de radiație.

Fluxul de știri
0