Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vladimir Filat ar putea fi audiat de deputați

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele comisiei parlamentare de anchetă, Alexandru Slusari, a anunțat că membrii Comisiei i-a solicitat Ministerului Justiției să-i permită să-l audieze pe Vladimir Filat.

CHIȘINĂU, 29 aug – Sputnik. Președintele comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari, a anunțat pe Facebook că această Comisie i-a solicitat Ministerului Justiției să-i permită să-l audieze pe Vladimir Filat.

"Comisia de anchetă a depus un demers pe numele ministrului Justiției privind solicitarea audierii dlui. Vlad Filat pe data de 30 august, ora 10:00", a scris Slusari.

Anterior Slusari a declarat că fostul premier Vladimir Filat a fost cel care a insistat ca să fie oferite garanțiile de stat celor trei bănci care au fost devalizate în timpul furtului miliardului. Anume din acest motiv ar dori să-l audieze pe Filat.

”Eu l-aș audia pe Filat, mă interesează situația din 2013. Șor ar fi venit la Platon și ar fi vrut să cumpere acțiunile pentru Vlad Filat, însă în acest proces ar fi apărut Vladimir Plahotniuc. Vreau să aflu dacă a avut Ilan Șor o înțelegere cu Vlad Filat”, susține Alexandru Slusari. 

Fluxul de știri
0