Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

John Bolton s-a întâlnit și cu Igor Dodon: Iată despre ce au discutat

© Photo : Facebook / Dodon IgorИгорь Додон и Джон Болтон
Игорь Додон и Джон Болтон - Sputnik Moldova
Abonare
Consilierul președintelui SUA pentru securitate națională, John Bolton, aflat într-o vizită de o zi în țara noastră, s-a întâlnit și cu șeful statului Igor Dodon. Printre subiectele discuției este și cel de reglementare a confictului transnistrean.

CHIȘINĂU, 29 aug – Sputnik. Republica Moldova mizează pe implementarea a noi programe de amploare susținute de Statele Unite ale Americii. Despre aceasta a discutat astăzi președintele Igor Dodon în cadrul întrevederii cu John Bolton, consilierul lui Donald Trump.

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, Igor Dodon a menționat că a discutat cu oficialul american despre „necesitatea reglementării pașnice a conflictului transnistrean, cu respectarea integrității teritoriale a Republicii Moldova” și că „Administrația Președintelui, în colaborare cu Parlamentul și Guvernul, vor promova și în continuare o politică externă echilibrată în vederea stabilirii unor relații pragmatice de parteneriat cu statele din Vest și din Est”, a scris șeful statului.

Джон Болтон - Sputnik Moldova
Politică
John Bolton: SUA nu au interese în regiune

Totodată, președintele moldovean i-a mulțumit consilierului american pentru sprijinul în implementarea cu succes a proiectelor „Provocările Mileniului” și „Compact”, subliniind că Moldova mizează în continuare pe implementarea a noi programe de amploare.

Cei doi au reiterat că este important să fie păstrat consensul intern și să existe continuitate privind susținerea externă a majorității parlamentare și a Guvernului Republicii Moldova. Igor Dodon și-a confirmat intenția de a rosti un discurs de la tribuna Adunării Generale ONU, la New York, la finele lunii septembrie.

Fluxul de știri
0