Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

De ce Slusari vrea să-l audieze pe Filat: Leancă îl denunță pe fostul lider de partid

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința parlamentului 08 iunie 2019
Ședința parlamentului 08 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia parlamentară de anchetă privind investigarea fraudei bancare urmează să stabilească dacă va fi sau nu audiat fostul premier Vlad Filat în dosarul furtului miliardului.
De ce Slusari vrea să-l audieze pe Filat, Leancă își toarnă fostul lider de partid

Președintele Comisiei de Anchetă, Alexandru Slusari, susține că fostul premier Vlad Filat a fost cel care a insistat ca să fie oferite garanțiile de stat, menționând că aceasta ar fi fost ca mai bună soluție la acel moment.

”Eu l-aș audia pe Filat, mă interesează situația din 2013. Șor ar fi venit la Platon și ar fi vrut să cumpere acțiunile pentru Vlad Filat, însă în acest proces ar fi apărut Vladimir Plahotniuc. Vreau să aflu dacă a avut Ilan Șor o înțelegere cu Vlad Filat”, susține Alexandru Slusari.  

Referindu-se declarațiile făcute de fostul premier Iurie Leancă care și-a pus semnătura pe documentul ce oferea garanții de stat, Alexandru Slusari a menționat că Leancă nici nu ar fi încercat să în intre esența documentului pe care l-a semnat. Totodată, Iurie Leancă ar fi oferit garanțiile de stat la sugestia lui Vlad Filat, care a făcut referire la recomandările oferite de către comisia condusă de Oleg Reidman.

”Acel document semnat de Leancă nu purta nici un caracter juridic. De aceea, declarațiile făcute de Leancă nu sunt credibile. Aceste acțiuni au fost premeditate. Iurie Leancă a declarat că Filat îi spunea că oferirea garanțiilor este unica ieșire din situație. Leancă nu trebuia să-l asculte pe Filat, Șor sau Gicu, ci pe experții care emiteau semnale că lucrurile sunt grave”, spune Slusari.

Potrivit lui Alexandru Slusari, comisia de anchetă privind investigarea fraudei bancare va prezenta un raport detaliat vizavi ce s-a întâmplat în cele trei bănci cu probleme și cine sunt persoanele care ar trebui să fie investigate de Procuratura Generală.

Fluxul de știri
0