Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Blindate pe străzile Capitalei, în ziua vizitei lui Bolton: Ce se întâmplă? – Video

© Sputnik / Miroslav RotariЧерный берет
Черный берет - Sputnik Moldova
Abonare
Nu în fiecare zi poți să vezi asta în Capitala Republicii Moldova – cinci blindate se plimbă pe străzile municipiului Chișinău.

CHIȘINĂU, 29 aug – Sputnik. Filmul cu cele cinci blindate care se deplasează în coloană pe strada Calea Ieșilor din Capitală a fost realizat în această dimineață de un martor ocular, după care a fost distribuit pe mai multe rețele de socializare.

Vom menționa că astăzi s-a aflat într-o vizită oficială la Chișinău consilierul președintelui SUA pentru securitate națională, John Bolton. Deși autoritățile nu au venit cu explicație în cazul blindatelor de pe străzile Capitalei, este evident că este vorba doar de coincidență.

Presupunând că cele cinci blindate ar aparține Armatei și că militarii își pregătesc blindatele pentru Ziua Armatei Naționale, pe care o marcăm în data de 3 septembrie, i-am contactat pe responsabilii de relațiile cu presa de la Apărare.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Ala Diaconu, a declarat pentru Sputnik Moldova că cele cinci blindate nu aparțin instituției pe care o reprezintă și că acesta ar putea fi ori ale Departamentului Penitenciare, ori ale Ministerului de Interne.

Solicitat de Sputnik Moldova, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Liliana Pușcașu, a declarat că cele cinci blindate aparțin Brigăzii cu Destinație Specială a Poliției "Fulger" și se întorceau la bază după manevre. Ea a precizat că luptătorii au fost nevoiți să circule cu blindatele prin oraș, lucru care a avut loc fără incidente.

Fluxul de știri
0