Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Operațiune specială la Bălți: Iată ce au descoperit polițiștii – Video

© Sputnik / Miroslav RotariПолиция
Полиция  - Sputnik Moldova
Abonare
Un bărbat din Bălți este cercetat penal pentru desfășurarea în ultimii 10 ani a unei afaceri clandestine cu autoturisme la mâna a doua, cu antrenarea unei întregi „rețele infracționale”, potrivit Poliției și Procuraturii.

CHIȘINĂU, 28 aug – Sputnik. Bănuitul ar fi prejudiciat statul cu peste 1,5 milioane de lei prin activitatea ilegală a SRL-ului său, potrivit estimărilor anchetei.

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, cumpăra automobile second hand, le dezmembra și le comercializa ca piese de schimb.

În urma perchezițiilor la domiciliul bănuitului, în garajul și în depozitul SRL-ului acestuia din municipiul Bălți, Poliția a depistat și ridicat piese auto dezasamblate de la diverse mărci de automobile, certificate de înmatriculare auto din Lituania și Bulgaria, automobile uzate fără acte de proveniență.

Criminalitatea în Moldova - Sputnik Moldova
Cine sunt autorii celor mai grave infracțiuni din Republica Moldova

Valoarea totală a bunurilor ridicate depășește  6 milioane de lei.

Asemenea infracțiuni, conform legislației, sunt pedepsite prin amendă în mărime de 67 - 117 mii de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de până la 200 de ore.

Pentru persoanele juridice, pedeapsa constituie o amendă în mărime de cel puțin 100 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

Fluxul de știri
0